Over Van Gerven

Al in 1955 was de vader van Jan van Gerven, Willem van Gerven (eerste generatie), begonnen met het planten van asperges. Dit deed hij op een veld ter grootte van een halve hectare vlakbij de Witte Bergen in Oirschot, ten zuiden van het kanaal. Het voordeel de grond aldaar was dat het lichte zandgrond bevatte, wat zorgde voor de lekkerste asperges.

Pas na drie jaar konden de eerste asperges worden verkocht. Dit duurde zo lang omdat de asperges de tijd nodig hadden om te groeien. In 1958 verkocht Willem van Gerven zijn eerste asperges aan de notabelen in Oirschot en omstreken. Alleen zij konden de destijds relatief dure asperges betalen. Later werden de asperges ook verkocht aan de aspergeliefhebbers met een minder goed gevulde portomonnee.

In 1978 nam Jan van Gerven (tweede generatie) het bedrijf van zijn vader over. Hij startte met een klein veldje aan het kanaal in Oirschot. Jan van Gerven heeft op dit moment 72 hectare grond met asperges verdeeld over 15 locaties. Het meest bekendste aspergeveld ligt aan de A58 in Oirschot. Ook dit veld ligt, net als het eerste veld van zijn vader, vlakbij de Witte Bergen in Oirschot. De aspergegrond bevat lichte zandgrond waaruit de lekkerste asperges groeien.

De zoon van Jan van Gerven, ook genaamd Willem van Gerven (derde generatie), runt samen met zijn vader het bedrijf. Vader, zoon en hun echtgenotes Sandra en Renée, en de werknemers binnen het bedrijf zorgen voor de lekkerste asperges!
Elk voorjaar komen veelal dezelfde medewerkers weer terug om te helpen bij het oogsten van de asperges.

Op de foto van links naar rechts: Renée, Willem, Jan en Sandra van Gerven.