Koninklijke asperges bij Van Gerven

Oirschot – De geschiedenis van Van Gerven gaat een flink aantal jaren terug. Al in 1955 is de vader van Jan, (Willem van Gerven) begonnen met het planten van asperges. Vandaag de dag zijn de asperges van Jan misschien wel de lekkerste van het land. Zo heeft Van Gerven Asperges 2 jaar terug nog deze erkenning gekregen.

Kwaliteit staat voorop bij het bedrijf. “Daar draait het allemaal om. We doen er daarom ook alles aan om de asperges zo lekker mogelijk te maken. Zo wordt onze grond naar een lab in Amerika gestuurd om te kijken welke voedingstoffen zij nog missen. Daarna vullen we de grond aan met datgene waarvan het nog niet genoeg heeft,” aldus van Gerven. Vorige maand is restaurant De Zwaan in Oirschot verkozen als Beste Aspergerestaurant van 2016. De asperges worden geleverd door van Gerven.

Ook dit jaar doet het bedrijf weer mee om kans te maken op de lekkerste asperges van Nederland. Die race is nog bezig. Toch zijn er al meerdere fans van de asperges. Zo levert Van Gerven sinds drie jaar asperges aan ons eigen koningshuis. Kom jij de asperges ook eens proeven? Kom dan naar Hoeven 7 in Oirschot.